TEMPERATURA I DO 34 STEPENA! Vremenska prognoza za naredne dane

U četvrtak se u Bosni očekuje više oblačnosti u jutarnjim satima. U ranim jutarnjim satima kiša je moguća na sjeveru, istoku i sjeveroistoku. Prije podne postepeno razvedravanje.

U Hercegovini oblačno prije podne, a u poslijepodnevnim satima razvedravanje. U poslijepodnevnim satima je moguć i lokalni pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

Za petak se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

Za subotu se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima su mogući i rijetki lokalni pljuskovi. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj