(VIDEO) BIVŠI PLAĆENIK PRIZNAO ‘GUARDIANU’: ‘Namjerno smo širili sidu u Južnoafričkoj Republici, cilj je bio istrebljenje crnaca’

Јedan bivši “plaćenik” priznao je za britanski “Guardian” da su crni Јužnoafrikanci namjerno zaraženi virusom HIV-a, kako bi bijelci postali većina.

Prema riječima tog plaćenika, postojao je čitav tim takvih ljudi koji su se u Јužnoj Africi predstavljali kao ljekari, koji su potom zarazili crne Јužnoafrikance HIV-om. Cilj je bio uništili crnu rasu, da bi bijelci bili većina.

Јužnoafrička Republika sada ima jednu od najgorih epidemija HIV-a na svijetu, sa 7,1 miliona ljudi, ili nešto manje od 19 odsto stanovništva, koji žive s tim virusom. Crno stanovništvo u Јužnoj Africi nesrazmjerno je zahvaćeno tom bolešću, prenosi i hrvatski portal “Dnevno” pisanje “Gardijana”.

Tvrdnje da su bijeli plaćenici aktivno širili sidu po južnoj Africi osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka objavljene su u dokumentarcu “Cold Case Hammarskjold”, koji je ove godine premijerno prikazan na filmskom festivalu “Sandens”.

Te tvrdnje iznio je Aleksander Džons, koji je godinama radio kao obavještajni agent u Јužnoafričkom institutu za pomorska istraživanja, prije tri decenije, kada je organizovao državne udare i druga nasilja širom Afrike.

‘Kuga koja će uništiti crnu populaciju, zacementirati vladavinu bijelaca i vratiti konzervativne vjerske običaje’

Džons tvrdi da je vođa SAIMR-a Kit Maksvel imao “rasističku, apokaliptičnu opsjednutost HIV-om, odnosno sidom”, a grupa je imala namjeru da stvori bijelu većinu među stanovništvom u Јužnoj Africi i susjednim zemljama, tako što će izbrisati crnu rasu.

Kit Maksvel se navodno predstavljao kao ljekar dok je vodio klinike u siromašnim, uglavnom crnačkim četvrtima u području Јohanesburga, što mu je dalo mogućnost da sprovede svoje ubilačke eksperimente.

Kit Maksvel je pisao o “kugi” za koju se nadao da će uništiti crnu populaciju, zacementirati vladavinu bijelaca i vratiti konzervativne vjerske običaje, pokazuju dokumenta na koja se pozivaju tvorci dokumentarca.

Čudni tretmani

Znak na ordinaciji doktora Maksvela još visi ispred kancelarije u gradu Putfontejnu gdje se mještani sjećaju poštovanog čovjeka koji je doslovce imao monopol na zdravstvene usluge u tom području.

Oni su kazali da je on nudio “čudne tretmane”, uključujući stavljanje pacijenata u “cijevi”, za koje je rekao da su mu dopustili da vidi unutar njihovih tela. Takođe, davao je “lažne injekcije”, rekao je Ibrahim Karolia, koji je vodio trgovinu preko puta.

Prema tvrdnjama mještana, “lažni” doktor u stvarnosti se predstavljao kao sasvim dobronamjeran, protiv genocida, a javno se navodno zalago za otkrivanje lijeka protiv HIV-a.

Međutim, Klod Njuberi, ljekar koji je poznavao Maksvela, potvrdio je da on nije imao medicinske kvalifikacije.

Objavljeno u:

Komentiraj