PROCURIO AUDIO SNIMAK! Pompeo otkrio od kada Washington ‘kuha’ u Venecueli: Čim Maduro ode, svi će podići ruke i govoriti ‘uzmite mene, ja sam sljedeći predsjednik Venecuele’, a to je više od 40 ljudi!

Audio snimak, u kojem državni sekretar SAD Majk Pompeo govori o naporima da se ujedini opozicija u Venecueli, navodno je procurio i dostavljen “Washington postu”.

U snimku koji je nastao tokom sastanka Pompea i jevrejskih lidera, američki državni sekretar navodi da se taj zadatak pokazao kao “đavolski teška” namjera, jer su članovi opozicije Venecuele fokusirani na svoje lične interese, umjesto na zajednički problem.

“Napori da se opozicija ujedini u zajednički front protiv Madura nije pitanje aktuelno ‘proteklih mjeseci’, prema navodima Pompea. To se dešava od kad je on postao direktor CIA-e, odmah nakon Trampove zakletve.

“Od kad sam postao direktor CIA-e, to je nešto što je bilo u fokusu onoga što predsjednik Donald Tramp pokušava da uradi”, rekao je Pompeo.

“Čim Maduro ode, svi će podići ruke i govoriti ‘Uzmite mene, ja sam sljedeći predsjednik Venecuele’. To je više od 40 ljudi koji vjeruju da su oni zakoniti naslednici Madura”, navodno izgovara Pompeo.

”On (Maduro) ne vjeruje Venecuelcima. Ne krivim ga. I ne treba. Oni su kovali zavjeru protiv njega. Nažalost, kovali su zavjeru protiv sebe”, kaže Majk Pompeo.

(Global CIR/WP/Agencije)

Komentiraj