ČUBRILOVIĆ NERVOZAN: Cinizam je što u izvještaju Evropske komisije stoji kritika da BiH nije priznala Kosovo!

Predsjednik Narodne skupštine bh. entiteta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Trnovu da neformiranje Savjeta ministara Bosne i Hercegovine ide na savjest međunarodne zajednice koja “više doprinosi tome da nema tog pomoćnog tijela Predsjedništva BiH, nego što se trudi da bude uspostavljen”.

“Sigurno je da nikome u BiH ne odgovara neformiranje Savjeta ministara kao završni čin primjene rezultata opštih izbora iz prošle godine. To sasvim sigurno ne odgovara Republici Srpskoj, ali, uvjeren sam, ne odgovara ni svm građanima BiH”, rekao je Čubrilović.

On je kazao da cinizam koji pokazuju neki činovnici međunarodne zajednice, ogleda se i kroz sam izvještaj Evropske komisije, gdje se kaže da BiH nije uradila mnogo toga, a nije priznala ni Kosovo.

“Pa, to Kosovo nije priznalo pola svijeta, nisu priznali ni neke zemlje članice EU, a to se pripisuje kao neka negativnost za BiH. Ovdje treba definisati gdje leži problem. Republika Srpska u pomenutom izvještaju ne pominje se u negativnom kontekstu, odnosno nigdje ne piše da Republika Srpska nije ispunila preuzete obavaze”, rekao je Čubrilović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj