KATASTROFALAN POŽAR U LONDONU: Vatra progutala šesterospratnicu u nekoliko sati, požar gasilo 100 vatrogasaca!

Veliki požar jučer je zahvatio šesterokatnicu u De Pass Gardensu, u londonskom naselju Barking. Unatoč brzoj reakciji oko stotinu vatrogasaca, trebalo je čak dva i pol sata da bi požar bio ugašen. To nije spriječilo katastrofu, jer je 20 stanova u potpunosti uništeno, dok ih je 10 djelomično oštećeno, javlja BBC.

Pravo je čudo da nema žrtava, s obzirom na to da se požar proširio na svih šest katova zgrade. Hitna pomoć je zbirnula muškarca i ženu zbog udisanja otrovnog dima. Čini se kako je požar potpomognula i vrsta građe kojom je zgrada izgrađena. Naime, cijeli stambeni kompleks ima drvene balkone.

Problem su drveni balkoni

“Bila sam u stanu na četvrtom katu kad je počela vatra. Istrčali smo. Vatrogasci su došli, ali im je bilo teško pronaći hidrant”, rekla je stanarka Mihaela Gheorghe i dodala: “Znali smo da će se jednog dana dogoditi požar. Nekoliko smo puta upozoravali graditelje, tvrtke za održavanje i Vijeće za sigurnost da imamo drvene balkone.”

I stanari susjednih zgrada bili su iznenađeni požarom: “Vrućina je bila nepodnošljiva i širila se brzo. Izašao sam van i sve snimio mobitelom. Činjenica da se radi o visokoj zgradi i brzina kojom se širila vatra su zastrašujuće”, rekao je Mukhtar Raja.

Stanari uništene zgrade smješteni su u društvenom centru Thames View. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz nekoliko postaja, a u intervenciji je sudjelovalo i nekoliko timova hitne pomoći.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj