‘ROLAND GARROS 2019’ Kristina Mladenović svjetska prvakinja u teniskim parovima

Kristina Mladenović, 26-godišnja francuska tenisačica je pobjednica Roland-Garrosa u parovima. Sa svojom partnericom, Mađaricom Timeom Babos, savladala je Kineskinje Duan Yingying i Zheng Saisai sa 6-2 i 6-3.

Kristina i Babos/Foto: Agencije

Mladenović, kćerka nekada poznate sportašice Dženite Helić, članice jugoslavenske  košarkaške  nacionalne reprezentacije i sestre sarajevskog novinara  Tarika Helića ne zavisi od pobjede nad parom Elise Martens-Aryna Sebalenka i već je osigurala status svjetske prvakinje.

Piše: Džana Mujadžić

 Ujedno je i druga Francuskinja koja je postigla ovaj značajan uspjeh, nakon Julie Halard-Decugis, koja je to ostvarila 2000. godine. Iako je nedavno izgubila od Petre Martić, Kristina je osvojila Roland Garros prije tri godine, zajedno sa Carolinom Garciom, također članicom galske ekipe. Sa Timeom Babos je pobijedila  na Open Australia, prošle godine.

Inače, “naša cura” je u savršenoj ljubavnoj vezi sa kolegom Dominicom Thiemom, Austrijancem koji također obećava u svijetu tenisa.

Mladenović i Babos su bile i na drugim poznatim i slavnim finalima : 2014. u Wimbledonu, prošle godine na US Openu i Open Australia, prošlog siječnja.

Kiki, kako svi zovu 184cm visoku Kristinu, natjecala se na US Openu i 2016. sa Garciom, ali su se posvađale i zaključile zajedničke nastupe 2017. godine. Prije mjesec i pol su udružile snage u polufinalu Fed Cupa te pobijedile Rumunke i kvalificirale se u finale!

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj