OVO JE ‘TOP 5’ KOREKCIJA: Sve je veći porast plastičnih operacija na koje odlazi muškarci

Sve je veći broj muškaraca koji smatraju da će se prije riješiti, na primjer, viška sala na stomaku ukoliko odu pod nož, umjesto u teretanu. Naime, u toku prošle godine čak 1,3 miliona muškarca podvrglo se nekom zahvatu.

Slikovni rezultat za Sve je veći porast plastičnih operacija na koje odlazi muškarci

“Očigledno je da se muškarci ne suočavaju sa istim fizičkim promjenama koje žene doživljavaju tokom trudnoće. Njihov način života mijenja se malo kasnije, a to i te kako utiče na njihov izgled”, istakao je doktor Alan Mataraso, predsjednik Američkog društva plastičnih hirurga.

“Način ishrane i vježbanje se mijenjaju i često ne spavaju dobro. Većina muškaraca primjećuje promjene na tijelu kada počnu da stare ili postanu očevi, tačnije u tridesetim i četrdesetim godinama.”

Veoma je zanimljivo i to da je sve veći porast plastičnih operacija na koje odlazi muškarci, pa se tako bilježi skok za 29 odsto u odnosu na 2000. godinu, prenosi Kurir.

Najpopularnije među muškarcima su:

– Operacija nosa

– Zatezanje kapaka

– Liposukcija

– Operacija smanjenja grudi (liječenje ginekomastije)

– Presađivanje kose

Mataraso je izjavio da se većina muškaraca odlučuje za plastičnu hirurgiju jer smatra da će im upravo to pomoći u poslu. Što se tiče botoksa, skoro pola miliona injekcija ubrizgano je tokom 2018. godine u SAD samo jačem polu.

(Global CIR/Kurir/Oslobođenje)

Komentiraj