RTS neće emitovati reklamu Evropskog prvenstva zbog mape Srbije bez Kosova

Radio-Televizija Srbije (RTS) objavila je danas da neće emitovati promotivni materijal Evropskog prvenstva za košarkašice, uprkos obavezi, zbog toga što je u tom materijalu mapa Srbije bez Kosova.

RTS neće emitovati reklamu EP-a zbog mape Srbije bez Kosova

“Iako je samoproglašena država Kosovo članica FIBA, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo materijale koji su za našu zemlju neprihvatljivi”, piše na stranici RTS-a.

RTS je navela da je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na Evropsko prvenstvo u košarci za žene, dobila od FIBA-e paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala.

Materijal u kojeme su predstavljeni gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, kako se navodi, nalazi i na zvaničnoj stranici FIBA-e.

U četvrtak uvečer, tokom prenosa utakmice Srbija-Bjelorusija, više puta je zbog nestanka struje u Zrenjaninu došlo do prekida signala iz španske produkcije koja ga prosljeđuje Evroviziji i svim emiterima. Tog producenta signala je angažovala FIBA. 

Tokom tih prekida, kako piše RTS, greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala s grafiko mape Srbije bez Kosova.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj