ZLOČIN ZBOG LJUBOMORE! Maloljetni sin hokejaške legende nožem ubio majku, pa optužio brata!

Stravičan zločin potresao je Rusiju, kada je ubijena Irina Maksimova, supruga čuvenog ruskog hokejaša Maksima Sokolova. U javnost počeli da izlaze detalji vezani za zločin.

Za ubistvo je osumnjičen sin Irine Maksimove 15-godišnji Arsenij. On je prema iskazima svjedoka istrčao iz kuće, zatražio pomoć i vikao da njegov stariji brat Maksim (18) ubija majku.

Istražici mu ipak nisu povjerovali i smatraju da je mlađi sin nanio smrtonosne ubode majci i ozbiljno ranio svog starijeg brata.

Kako pišu lokalni mediji, razlog ubistva mogla bi da bude ljubomora.Naime, stariji sin Maksim od ranog djetinjstva boluje od leukemije i doktori mu nisu davali prevelike šanse za dug život.

Ipak, Maksim je pokazao nevjerovatnu volju, što mu je, uz podršku roditelja, pomoglo da preboli bolest, a uz zdravstvenu pomoć i sport Maksim je napravio pravo čudo i, poput oca, zaigrao hokej.

To je, navodno, izazvalo bijes i ljubomoru kod mlađeg brata koji se osjećao zapostavljenim od strane majke.

S druge strane, pojedini porodični prijatelji sumnjaju u ovu verziju događaja i navode da je moguće da je stariji sin ipak ubio majku, a onda pokušao da ubije sebe.

Oni kažu da je u posljednje vrijeme Maksim imao brojne agresivne ispade.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj