ZAVRŠEN PROTEST U SARAJEVU! Muriz Memić pokazao kako bi izgledao kombi prema izjavama svjedoka – četiri boje prema izjavama četiri ‘svjedoka’

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, pokazao je na današnjim protestima kombi s pitanjem da li na ovakvom vozilu mogu nastati sva oštećenja od jednog udara tijela.

Kombi je sličan onome za koji se u optužnici Tužilaštva KS u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića navodi kako je njime udaren Dženan Memić i od tih povreda preminuo. Kombi je obojen u zelenu, plavu, sivu i crvenu boju, a zbog izjava svjedoka koji su naveli različite boje kombija.

“Ovako bi izgledao kombi prema izjavama svjedoka. Da vidimo ljudsko tijelo koje će napraviti ova oštećenja. Pozivam Ševala Kovačevića da vozi ovaj kombi, a ja ću stati da me udari”, rekao je Muriz.

Muriz je podsjetio kako je dr. Mirsad Kulović, vještak saobraćajne struke, rekao da nije riječ o saobraćajnoj nesreći, a na osnovu dokaza koje je vještačio.

Poručio nadležnima koje je i ranije prozivao da odstupe sami jer će narod doći po njih, a on će biti na čelu.

“Vještak saobraćajne struke Ševal Kovačević je uradio lažni nalaz i pognuo je glavu u sudnicu kada je rekao ‘Ovo moje je 300 KM’. Imam ljude s kojima sarađujem, to je Tužilaštvo BiH. Imam obećanja, ali neću obećanja, hoću da sprovedu zakon za sviju jednako.

Svjedoci su ponovo u Tužilaštvu BiH sve što su meni rekli. Ako oni ne urade ništa, preostaje mi da preuzmem pravdu u svoju ruke. Ja ne mogu nazad. Meni se ovih dana prijeti. Bivši inspektor FUP-a čiju zabilješku imam i službeni izvještaj u kojem jasno i glasno stoji mogući počinilac, njegovo ime i prezime, i ime i prezime njegovog oca.

Jedan od inspektora je rekao da će napisati krivičnu prijavu protiv mene ako je objavim. Ja sam tu zabilješku dao Tužilaštvu BiH. Taj inspektor mi je i doveo svjedoka koji je ispričao sve. Ja ime ubice nikada javno neću reći, to treba Tužilaštvo da uradi”, rekao je ranije Memić.

Advokat Ifet Feraget, koji zastupa porodice Dragičević i Memić, poručio je da “ovo nije samo borba za istinu o Dženanu i Davidu već i borba za vladavinu prava jer bez nje nećete se izboriti za bilo čiju pravdu”.

Okupljenima se obratio i Amir Agić, otac Selme Agić, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći zajedno s Editom Malkoč, kazavši kako je tu da pruži podršku svim ljudima kojima se desila ista ili slična tragedija.

– Mi se više ne borimo za našu djecu već za djecu koja rastu i koja treba da se rodi, za djecu koja žive na našim prostorima i trebaju živjeti ovdje, a ne da odlaze – kazao je Agić.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] ZAVRŠEN PROTEST U SARAJEVU! Muriz Memić pokazao kako bi izgledao kombi prema izjavama svjedoka &#… […]

Komentiraj