MIRKO ŠAROVIĆ NOVI PREDSJEDNIK SDS-a: ‘Bila je to demokratska utakmica, SDS-u ću donijeti prijeko potrebne promjene’

Mirko Šarović izabran je danas na Skupštini Srpske demokratske stranke za novog predsjednika stranke, saznaje Srna. Njegov protivkandidat bio je predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević.

Prema saznanjima Srne, Šarović je izabran za predsjednika SDS-a sa dvadesetak glasova više. Prethodnih dana kandidature za prvog čovjeka SDS-a povukli su dosadašnji predsjednik stranke Vukota Govedarica i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić.

Skupštini SDS-a u svojstvu delegata prisustvovao je i Momčilo Krajišnik, jedan od osnivača ove stranke.

image

Bila je to demokratska utakmica, SDS-u ću donijeti prijeko potrebne promjene

Novoizabrani predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović izjavio je, nakon izbora, da je danas pobijedio SDS, kojem želi da donese prijeko potrebne promjene, kojom bi se ojačala ta stranka.

Za Šarovića je danas na stranačkoj Skupštini, koja je održana u Banjoj Luci, glasalo 205 delegata, a njegov protivkandidat Milan Miličević dobio je 181 glas od 386 važećih.

– Bila je to demokratska utakmica, dodao je Šarović novinarima i naveo da će biti predsjednik svih članova, budući da je ovo “tijesna” pobjeda, prenosi Fena.

Šarović je čestitao i Miličeviću, navodeći da za njega ima mjesta u SDS-u, kao jednom od najuglednijih članova.

SDS-u, kaže, predstoje mjeseci konsolidacije kako bi se, prvenstveno, spremili za lokalne izbore.

– Predstoji nam jedno unutrašanje sređivanje, jer predstoje strukture koje nisu popunjene, kao i rješavanje nekih neuralgičnih tačaka, istakao je on i dodao da želi SDS koji može da bude ključna politička opcija u RS.

On je potvrdio da u SDS-u ima mjesta i za dosadašnjeg predsjednika Vukotu Govedaricu.

Mirko Šarović je sedmi po redu predsjednik SDS-a.

Trenutno je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj