OPISAO JE KAO ZABAVU ŽIVOTA! Tramp o vojnoj paradi: Malo košta koliko vrijedi!

Parada će, kako se izvještava, koštati oko 2,5 miliona dolara. Tramp je, međutim, napisao na svom Tviter nalogu da će to biti “predstava života”, prenio je BBC.

13824696

“Trošak za naš veliki Pozdrav Americi sutra bit će veoma mali u poređenju sa tim koliko vrijedi”, napisao je Tramp.

“Imamo avione, imamo pilote, aerodrom je blizu, samo nam je potrebno gorivo. Imamo tenkove i sve. Vatromet poklanjaju dva velikana. Lijepo!”, dodao je.

Pentagon pokušava da organizuje prelete B-2 stelt bombardera i drugih vojnih aviona iznad Nacionalnog mola, parka u kome se okuplju građani u Vašingtonu, prenio je AP.

Na paradi će učestvovati borbeni avioni F-35 i F-18, akrobatski tim “Plavi anđeli”, helikopteri vojske i obalske straže i Marin V-22 Ospreis.

Dva borbena vozila “Bredli” viđena su danas u blizini Linkolnovog memorijalnog centra, gdje će Tramp održati govor o proslavi Dana nezavisnosti. Mali broj borbenih tenkova “Abrams” od 60 tona poslat je u Vašington železnicom da bi bili postavljeni u blizini Nacionalnog mola, iako je vlada Distrikta Kolumbija uzvratila verbalnom salvom.

“Tanks, but no tanks” (Tenkovi, ali ne tenkovi), napisali su oni na Tviter nalogu, što se može protumačiti i kao igra riječi, jer se kod izgovaranja, riječ “tanks” može tumačiti i kao “hvala”, pa bi poruka mogla da glasi i “Hvala, ali ne hvala”.

Podsjećaju da je i Pentagon prošle godine saopštio da čelične gusjenice mogu oštetiti gradske puteve. Distrikt Kolumbija je saopštio da očekuje od federalne vlade da plati za sva oštećenja koje tenkovi prouzrokuju. Američka vojska poručila je žiteljima Vašingtona da ne paniče ako vide tenkove na ulicama na paradi povodom Dana nezavisnosti. Iznad Nacionalnog Mola pojavit će se i predsjednikov avion Air Force One i Marin van helikopter.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj