HAOS U ŠVICARSKOM VOJNOM CENTRU ZA CYBER ODBRANU! Više od 40 vojnika završilo u bolnici, svako malo po njih dolaze helikopteri

Više od 40 vojnika i ročnika vojne akademije u središtu Švicarske hospitalizirano je u četvrtak nakon što su se naglo razboljeli, a četvero među njima je u kritičnom stanju, objavila je tamošnja vlada.

Slikovni rezultat za eurocopter switzerland

Ministarstvo odbrane pojasnilo je u priopćenju da je četrdeset i troje pripadnika vojne akademije Jassbach de Linden u kantonu Berna naglo u četvrtak popodne dobilo gastrointestinalne probleme, s dijarejom i povraćanjem.

– Četrdeset i troje je hitnom pomoći i helikopterima prebačeno u bolnice i vojne medicinske ustanove, nastavlja se u priopćenju.

Glasnogovornik vojske rekao je novinskoj agenciji ATS da je četvero u kritičnom stanju.

Dok vlasti pokušavaju otkriti uzrok problema, bernski kanton uveo je karantenu za Jassbach, instituciju specijaliziranu za kibernetičku odbranu.

Švicarski list Blick navodi da neke neslužbene informacije govore da je uzrok ‘izvanrednog medicinskog stanja’, kako su ga nazvale lokalne vlasti, trovanje hranom, no to zasad nije potvrđeno.

– Helikopteri neprestano dolijeću i odvoze vojnike, neki od njih su u nesvijesti, izjavila je jedna neimenovana gospođa za Blick, čiji je sin stacioniran u akademiji.

Blick također javlja da je na hitnom prijemu bolnice u koju dovode vojnike zavladao kaos.

– Svi nose kirurške maske, a nas civile koji smo došli na hitnu izbacili su na hodnik i sada moramo čekati, požalila se jedna pacijentica.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj