(VIDEO) OPASNO JAK ZEMLJOTRES: Voditeljica se sakrila pod sto u toku programa uživo

Voditeljica programa uživo američke TV kuće CBS pokazala je nevjerovatnu disciplinu u slučajevima zemljotresa. Iako je vodila program uživo, odlučila se sakriti pod sto za vrijeme podrhtavanja tla koje se osjetilo na jugu Kalifornije.

– Osjetimo veoma snažno podrhtavanje… Mislim da trebamo otići pod sto – rekla je voditeljica Sara Dončej iz studija u Los Anđelesu, držeći za ruku svog kolegu i strahujući da im nešto ne padne na glavu.

Ne čekajući da isključe sliku iz studija, izvukla je svoju stolicu i podvukla se pod sto.

Zemljotres jačine 7,1 stepeni pogodio je u petak naveče po lokalnom vremenu pustinjsku oblast južne Kalifornije, usljed čega su oštećene zgrade i putevi, a nekoliko ljudi je povrijeđeno, saopštile su lokalne vlasti.

Epicentar zemljotresa bio je u blizini Ridžkresta, oko 240 kilometara od Los Anđelesa, na dubini od oko 900 metara, prenosi AP i dodaje da je najnoviji potres oštetio puteve u tom dijelu Kalifornije.

Direktorka komunikacija za vatrogasnu brigadu okruga Kern kaže da su primile pozive o više povrijeđenih, kao i o požarima, ali da za sada ne zna detalje.

Zbog odrona kamenja na putu u kanjonu Kern River obustavljen je saobraćaj, a na fotografijama sa lica mjesta se vidi da je jedan dio puta utonuo u zemlju.

Vatrogasci u okrugu San Bernardino saopštili su da ima više oštećenih zgrada, a da je jedna osoba lakše povrijeđena u tom okrugu. Potres se osjetio i u Los Anđelesu, nekih 250 kilometara od epicentra.

Zemljotres je, prema procjenama seizmologa, najjači potres koji je pogodio Kaliforniju u posljednjih 20 godina. Prethodni zemljotres, jačine 6,4 stepena, pogodio je u četvrtak Kaliforniju.

(Global CIR/SI/Agencije)

Komentiraj