IZ SIGURNOSNIH RAZLOGA: Slovenački ministar odbrane zabranio Thompsonov koncert

Upravni sud Slovenije prije nekoliko dana presudio je kako je zabrana koncerta hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona u Mariboru prije dvije godine bila nezakonita. Organizator Milan Trol odmah je najavio novi koncert i to na Sportskoj zračnoj luci Moškanjci, za koju mu je potrebna dozvola vlasnika zemljišta, odnosno Ministarstva odbrane. 

Kako piše 24 ur, ministar Erjavec je taj zahtjev odbio, a navodno ne želi dopustiti da se koncert održi niti u prostorijama opštine u Mariboru.

Podsjećamo, iz sigurnosnih razloga 20. maja 2017. u Mariboru je zabranjen rasprodani koncert kontroverznog hrvatskog glazbenika Marka Perkovića iz Thompsona. Po prvi put, mariborska policija podnijela je zahtjev za otkazivanjem licence za koncert nekoliko dana prije koncerta u Upravnoj jedinici Maribor. Procijenili su da su posljedice koje bi nastale, da se događaj održi, znatno veće od posljedica koje bi nastale zbog otkazivanja događaja. Nakon povlačenja dozvole, organizator se žalio Upravnom sudu, koji je dvije godine kasnije odlučio da je zabrana protuzakonita i ukinuta.

Zabrana i u Mariboru

Organizator Milan Trol sada je najavio novi koncert. Thompson je pozdravio odluku i napisao da svatko ima pravo organizirati javna događanja, događaje i druga okupljanja. Prema neslužbenim informacijama, želio je to učiniti na Sportskoj zračnoj luci Moškanjci zbog čega je zatražio od Ministarstva odbrane korištenje zračne luke. No ministar odbrane, Karl Erjavec njegov je zahtjev odbio.

“Gradonačelnik Maribora ne podržava moguće izvođenje koncerta jer su sadržaj pjesme i poruke komunikatora povezani s bolnim temama i pričama”, poručio je mariborski gradonačelnik Saša Arsenovič, piša 24 ur.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj