ODAVANJE POČASTI! Erdogan u pratnji Izetbegovića i Džaferovića obišao Kovače i mezar prvog predsjednika RBiH, a zatim se uputio na sastanak u Predsjedništvo BiH

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje će održati sastanak sa šefovima bosanskohercegovačke izvršne vlasti Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Erdogana je dočekao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a dobrodošlicu predsjedniku Turske poželjela je i grupa turskih državljana koji su se okupili u sarajevskoj ulici Titova. 

S članovima kolektivnog šefa države BiH Erdogan bi trebao razgovarati o koracima na razvoju saradnje na Balkanu, prvenstveno ekonomiji, trgovini, transportu, infrastrukturi i investicijama.

On je prije dolaska u zgradu Predsjedništva BiH zajedno s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem posjetio šehidsko mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

Erdogan boravi u dvodnevnoj posjeti BiH u okviru Samita procesa saradnje Jugoistočne Evrope (SEECP) kojim predsjedava BiH.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj