SAMOSTALNO SAM SE BORIO PROTIV UŽASNOG NUKLEARNOG SPORAZUMA! Netanyahu: Izrael je jedina sila koja se može suprostaviti Iranu u slučaju rata

Odbrambene snage Izraela jedina su vojska u svijetu koja se može suprotstaviti Iranu u slučaju rata, izjavio je izralski premijer Benjamin Netanyahu.

On je tokom sastanka sa članovima izraelskog Koledža za državnu bezbjednost u svojoj rezidenciji u Jerusalimu podsjetio na svoju ulogu u borbi protiv potpisivanja Sporazuma o nuklerarnom programu Irana, koji je, kako kaže, samo omogućio Teheranu da investira nekoliko milijardi dolara u iransko carstvo i otvorio put stvaranju iranskog nuklearnog arsenala.

“Morao sam da se sam borim kako bih blokirao nuklearni sporazum. Morao sam da se borim protiv svih sila i predsjednika SAD. Išao sam do američkog Kongresa”, rekao je Netanyahu.

Netanyahu je dodao da se sada može procijeniti da li je bio u pravu u vezi sa Sporazumom, ali da, prije svega, treba zaustaviti njegovo sprovođenje.

Prema riječima izraelskog premijera, jedina stvar koju je Izrael dobio “užasnim nuklearnom sporazumom” bilo je “snažno i sveobuhvatno zbližavanje” sa vodećim arapskim zemljama, kojima je Iran, navodno, također prijetio nuklearnim uništenjem.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj