KAKO OPRAVDATI SVE IZVJESNIJE PRIZNAVANJE NEZAVISNOSTI KOSOVA?! “U toku je napad na Srbiju, formiran je snažni obavještajni tim u Skoplju – izvode medijske i političke diverzije”

Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun tvrdi da je prije dva mjeseca formiran tim iskusnih stranih agenata, čiji je rad maskiran u predstavništvu jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, te da se odatle vodi jaka kampaja protiv Srbije.

– Vodi se jaka kampanja u nekim susjednim državama protiv postizanja bilo kakvog kompromisnog rješenja. Makedonija postaje centar za snažno obavještajno djelovanje protiv interesa države Srbije. Svako postizanje kompromisnog rješenja je temljni stub stabilizacije ovog regiona, a nepostizanje kompromisa između Beograda i Prištine je priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje “velike Albanije”, kazao je Drecun. 

On tvrdi da je prije dva mjeseca formiran jedan snažni obavještajni tim, koji je maskiran u predstavništvu jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, a gde su obaveštajci iz Bugarske, Albanije, Makedonije i Njemačke – navodi Drecun i dodaje da je njihovo tajno djlovanje usmjereno da u potpunosti naškodi Srbiji.

– Šta mogu da rade osim da prikupljaju informacije, šire dezinformacije. Nije formiran da štiti naše interese, već da radi suprotno njima. To nije nimalo bezazleno, mogu da izvedu neku medijsku ili političku diverziju, čak i da izazovu sukobe – upozorava Drecun i dodaje da bi makedonska vlast morala da odgovori koja je svrha njihovog formiranja.

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da je rijetko i opasno ako se udružuju agenti više službi:  

– Gotovo sam siguran da je to projekat američke službe, eventualno i njemačke, jer oni jesu duboko zainteresovani za rješavanje pitanja KiM. Njima se slivaju svi podaci i oni odlučuju o akcijama, od ekonomskih pritisaka do udara na naš državni sistem i predsjednika Vučića. Nije neuobičajeno da se djelovanje obaveštajaca maskira njihovim navodnim radom kroz razna preduzeća, za uvoz i izvoz, softver, pa eto i iz sektora auto-industrije.

Makedonija je idealna država, tvrdi član Svjetske asocijacije šefova policija Marko Nicović, za vršljanje stranih službi:

– Njihov premijer Zoran Zaev je totalno zavisan od zapadnih obavještajnih službi jer su ga one dovele na vlast. I zato je sada Makedonija, koja je između KiM i Albanije, kao nosač aviona za razne obavještajce, koji su protiv ruskog uticaja i čiji je zadatak udar na Srbiju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj