Novi susret vodstva Aluminija s Draganom Čovićem

Danas je za 8 sati najavljen sastanak predstavnika Uprave, Nadzornoga odbora i Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija sa Draganom Čovićem. Susret će biti održan u Mostaru.

Podsjećamo, nakon isključenja električne energije Aluminiju, potpuno je uništeno oko 170 elektrolitskih ćelija i već sada se može govoriti o novih stotinjak ili više miliona maraka štete i najmanje dvije godine do ponovne uspostave rada u preduzeću

Ovo nije prvi sastanak predstavnika Aluminija s Čovićem. Jedan je održan prije četiri dana nakon kojeg je Predsjednik Skupštine Neovisnog sindikata Aluminija izjavio da će se svim radnicima uplatiti mirovinsko i zdravstveno osiguranje i da imaju obećanje da će se proizvodnja ipak nastaviti.

A zbog nastale situacije s kompanijom Aluminij, Hrvatska nezavisna lista istupila je iz Hrvatskog narodnog sabora. To je kap koja je prelila čašu, navode iz HNL-a. O svemu će sutra biti riječi i na sjednici Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a u Mostaru. Između ostalog govorit će se i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, uz razmatranje trenutne pozicije i budućnosti Hrvata u BiH.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj