TRAMP PORUČIO TAMNOPUTIM ZASTUPNICAMA DEMOKRATSKE STRANKE U KONGRESU: “Vratite se u opustošena i osiromašena mjesta iz kojih ste došle”

Američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je grupu tamnoputih demokratskih predstavnica u Kongresu, nazivajući ih izazivačima nereda rođenim u inostranstvu i poručujući im da bi trebalo da se vrate u opustošena i osiromašena mjesta iz kojih su došle, javio je AP.

Trampove opaske na Tviteru oštro su osudile predstavnice demokrata i tako za trenutak zaboravile na unutrašnje razdore koji već neko vrijeme vladaju među njima, navodi američka agencija.

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelozi izjavila je da predsjednik hoće da “Ameriku ponovo učini bijelom”, dok je predstavnica demokrata iz Njujorka Aleksandria Okasio-Kortes, koja je već nekoliko dana u sukobu sa Pelozi, prokomentarisala da Tramp “ne može da zamisli Ameriku koja uključuje nas”.

AP navodi da je Tramp “gotovo sigurno”, kada je uputio svoje opaske, mislio na Okasio-Kortes i njene saveznike – Ilhan Omar iz Minesote, Ajanu Prezli iz Masačusetsa i Rašidu Tlaib iz Mičigena. Od njih je, kako dalje precizira AP, jedino Omar rođena van SAD, odnosno u Somaliji.

Predstavnik demokrata Ben Rej Ladan rekao je da je Trampova poruka rasistička i dodao da su demokratski poslanici američki državljani koje je birao narod SAD.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj