‘OBJASNI SVIMA KO SU OVE GORILE I MAJMUNI’! Rasprava o vitalnom interesu RS-a se pretvorila u brutalan verbalni obračun Dodika sa Stanivukovićem, Dodik donio fotografije: ‘Stanivukoviću, milion slika ću uzeti i dostaviti svima’

Narodna skupština bh. entiteta Republike Srpske danas raspravlja o zahtjevu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je povukao pitanje vitalnog interesa RS-a na Zaključak druge dvojice članova Predsjedništva o Pelješkom mostu.

Dodik donio fotografije: Stanivukoviću, milion slika ću uzeti i dostaviti svima

Dodiku je za stavljanje van snage Zaključka o pokretanju spora s Hrvatskom i poziv na rješavanje granice na moru između BiH i Hrvatske potrebna podrška 2/3 poslanika u NSRS-u.

Ipak, priča o Pelješkom mostu je pala u drugi plan jer je najveća rasprava vođena između poslanika PDP-a Draška Stanivukovića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Stanivuković je iznio kritike na Dodikov potez o vitalnom interesu RS-a, kazavši da Dodik ima privatne interese i da se radi o prevari, a govorio je i o privatnom biznisu porodice Dodik.

“Ima namještenu facu i pred ogledalom vježba kako će to izgledati. Naravno, ne trebaš me se bojati, ovo da je diktatura, ti ne bi bio ovdje. Govoriš jasno i glasno, slušao sam te”, replicirao je danas Milorad Dodik Drašku Stanivukoviću u obraćanju u NSRS-u.

Ima namještenu facu i pred ogledalom vježba kako će to izgledati. Naravno, ne trebaš me se bojati, ovo da je diktatura, ti ne bi bio ovdje. Govoriš jasno i glasno, slušao sam te. Naravno da se ne bojiš kad su oko tebe ovakvi ljudi, dočekujete ljude iz Njemačke i slikate se u svojoj kući. U kući koja može da posluži kao da je sa Miami beacha, ovo su braća Ćulum koja su tražena po Njemačkoj“, kazao je Dodik.

Dodik je poručio da se političari mjere po tome šta ostave iza sebe.

Nemojte toliko patetike, možete se malo kultivisati. Da, ja imam 60 godina ali sam više momak nego vi. Ja ne mogu to promijeniti, ali ostaje pitanje na šta ćeš ti potrošiti svoje vrijeme? Ti si donio kamen da napadneš ljude u Čelincu. Političari se mjere po tome šta ostave iza sebe, a ne po govorima. Tvoja porodica je situirana, vjerovatno su te istisli iz porodice da bi te takvog konfliktnog bilo što manje pa se sad pokušavaš nametnuti“, kazao je i dodao:

“Dok mi ovdje sa Igorom Radojičićem rješavamo problemo po Banjaluci i to je prirodno i normalno, ali ovaj narod mora da zna da Igor Radojičić obavlja odličan posao gradonačelnika”.

Replicirao je na izjave Stanivukovića o nepotizmu.

Imam dvoje djece, šestero unučadi i mislim da je to ozbiljna priča i patriotska zahvalnost. Moja djeca se bave poslom kao i sva druga. Završila su školu u inostranstvu i vratila se ovdje. Moja kćerka je sama napustila mjesto u Ministarstvu, a sada se bavi vođenjem restorana “Agape” i plaća zakupninu i bori se s tim da sačuva kvalitetne konobare. Bori se da vaspita četvero djece, živi samostalno od svog rada i prihoda. Sin mi je završio škole u Milanu i vratio se ovdje i nije isprazni demagog kao dosta iz njegove generacije. Ako je tu nešto problematično.. Ništa nije neprirodno za mladog čovjeka da bude revolucionar, ali nije normalno da odete u Sarajevo i protestujete protiv RS“.

Poručio je Stanivuković koristi svaku priliku da napravi negativan kontekst o RS.

Što bi mene iritirala manjina, to vas treba da nervira a ne mene. Vi ste ti koji ste gubitnik, naravno da to postoji u životu i to nije sporno. Koristite svaku priliku da napravite negativan kontekst. Šta vi znate o sportu? za tri godine FK Borac proslavlja 100 godina postojanja, ove godine smo ga rekli rehabilitovati kao gradski klub i izvedemo na evropsku scenu. Šta god sam vodio uvijek je bilo najbolje. Od općine Laktaši koja je za godinu i pol postala opština sa najbržim razvojem u bivšoj Jugoslaviji, tada sam imao 27 godina. Nisam se predstavljao kao neko ko valja, a sve ostalo ne valja“.

“Uzeli ste priču o Pravdi za Davida i nakačili za izbornu kampanju i niste ništa uradili. On je čovjek destabilizacije i haosa, koji ispunjava tuđe zadatke. Kada mu gledate facu izgleda kao da nema pameti, nego to je tuđa pamet i tuđe riječi. Naravno da ću još voditi 15 godina ovaj grad, da tebe nerviram”, dodao je.

“Ti si jedan obični luzer koji ne može da dobije ništa i nemam potrebe da tebi objašnjavam”, poručio je.

Nemoj mi dovoditi kriminalce i ubice u RS, nemoj mi prijetiti. Niko ne može da prijeti, ti si se uslikao s njima. Ti ovdje sjediš kao boss, a braća Ćulum oko tebe. Hoće da njih dovede iz Sanskog mosta i podrže njega kao nedonošće. Nemoj mi dalje ići od ovoga, ovdje počinje sva priča o Drašku Stanivukoviću i završava“, dodao je.

Ovo kad bude kampanja, uzeću koliko god bude trebalo, milion slika ću uzeti i dostaviti svima da Draško Stanivuković objasni svima ko su ove gorile i majmuni. Ja imam pravo da tako mislim. Moraš biti perfektan, a ti nisi perfektan nego defektan. Radujem se danu o kojem ćemo ja i ti još pričati“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj