U FINALU IZGUBILI OD RUSIJE! Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Budimpešti!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu koje je održano u Budimpešti.

U današnjem veoma uzbudljivom finalu u glavnom gradu Mađarske izabranici Mirze Hrustemovića su izgubili od Rusije rezultatom 3:2.

Rusija je mnogo bolje otvorila meč, te je imala prednost od plus sedam (21:15), ali je naša selekcija napravila sjajnu seriju i stigla do meč-lopte pri rezultatu 24:23.

Ipak, Rusi su potom vezali tri poena i prvi set riješili u svoju korist rezultatom 26:24. Bio je to prvi izgubljeni set naših reprezentativaca na turniru.

U drugom setu naši zlatni momci su odigrali mnogo bolje, te su poravnali na 1:1 u setovima rezultatom 25:23.

I treći set naši momci su dobili rezultatom 25:23 i poveli sa 2:1, ali su Rusi poravnali na 2:2 rezultatom 25:22.

U odlučujućem setu naši igrači su propustili dvije meč-lopte, te su Rusi slavili rezultatom 17:15 i na taj način odbranili titulu koju su osvojili u Hrvatskoj prije dvije godine.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu su nastupali kapiten Sabahudin Delalić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Armin Šehić, Harun Golub, Edin Đino, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Ermin Jusufović.

U stručnom štabu su selektor reprezentacije Mirza Hrustemović, te pomoćnici Zikret Mahmutović i Ejub Mehmedović. U našoj delegaciji su i doktor selekcije Semin Bečirbegović, tim menadžer Asim Medić i ekonom Dževad Šabeta.

Naša selekcija je evropski prvak bila 1999., 2001., 2003., 2005., 2007., 2009., 2011., 2013. i 2015. godine.

Osim tih titula naša selekcija je osvojila tri svjetska i dva olimpijska zlata, a današnjim rezultatom izabranici Mirze Hrustemovića su osigurali plasman na Paraolimpijske igre 2020. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj