ONI ĆE POKUŠATI ZAOBIĆI ODLUKU NSRS-a! Dodik: Ako bude potrebno ponovo ću pokrenuti vitalni interes

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da će druga dva član Predsjedništva, Željko Komšić i Šefik Džaferović, vjerovatno pokušati da nađu način da izvrgnu odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog entitetskog interesa u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, ali da je spreman da svaki put to pitanje vrati na parlament.

“Oni će pokušati da kreiraju vjerovatno neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi”,rekao je Dodik za ATV.

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda ističe da nije protiv toga da se sa Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu, ali da je isto tako i da se cjelovito rješava pitanje odnosa sa Hrvatskom, granice koja ide rijekom Unom, Trgovske gore, liberalizacije i sva druga pitanja u onome što je kapacitet Hrvatske koja je članica Evropske unije.

“Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina”, rekao je Dodik.

On ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva BiH – Narodna skupština Republike Srpske i da želi da afirmiše njenu ulogu.

Dodik poručuje da će opet pokrenuti vitalni interes ukoliko ponovo bude preglasan, a članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovo kreiraju određene zaključke u vezi sa Pelješkim mostom.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj