VIDEO: Požar u srcu Splita, gorjela jedna od zgrada ‘Slobodne Dalmacije’

Iza 16.30 izbio je u centru Splita požar u jednoj od zgrada kompleksa Slobodne Dalmacije. Iz tog dijela grada suklja gusti crni dim, a cijelim gradom odjekuju policijske sirene.

tportal

Skladište navodno nije u funkciji no u njemu se nalazi velik broj automobila jer se djelomično koristi kao parkiralište.

Deseci vatrogasaca su na terenu pokušavaju vatru koja je na trenutke bila vrlo blizu stambenog nebodera na istoj lokaciji.

Kako je potvrđeno tportalu, požar je izbio u jednoj od velikih stolarskih radionica, zbog čega je i sukljao gusti crni dim jer su se zapalile boje koje se koriste u radionici i krovne leksan ploče. Srećom, nije izgorio ni jedan automobil jer su ih vlasnici uspjeli ukloniti na vrijeme.

Koliko je stanje bilo dramatično pokazuje to što je oko 17 sati policija udaljava građane iz blizine smjesta požara jer postoji strah da bi moglo doći do eksplozija tamo uskladištenih plinskih boca i drugog opasnog materijala.

Evakuiran je i veliki neboder u Ulici Hrvatske mornarice, ali i redakcija Slobodne Dalmacije, iako je riječ o zgradi odvojenoj od redakcije.

Plinske boce uskladištene u blizini požarišta
Plinske boce uskladištene u blizini požarištaIzvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Građani su s balkona zabrinuto promatrali akciju policajaca i vatrogasca.

Međutim oko 17.30 splitski vatrogasci su uspjeli staviti požar pod kontrolu pa su se i građani počeli vraćati u svoje domove.

(Global CIR/Tportal)

Komentiraj