Šef FBI: Rusi i dalje pokušavaju da utiču na američke izbore

 Rusija i dalje predstavlja prijetnju za američke izbore, upozorio je direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej, manje od godinu i po dana od sljedećih predsjedničkih izbora u SAD.

„Rusi su apsolutno riješeni da pokušaju da se miješaju u naše izbore”, rekao je Rej pred pravosudnim odborom američkog Senata.

Američke obavještajne službe i specijalni istražitelj Robert Muler ukazali su na velike napore ruskih obavještajnih službi, i grupe koju američko pravosuđe smatra ruskom farmom trolova, „Internet Research Agency”, da pomognu Donaldu Trampu da pobijedi na predsjedničkim izborima 2016. godine i da naškode njegovoj rivalki Hilari Klinton, prenosi Beta.

Izveštaj Mulera, objavljen u aprilu, naveo je pokušaje članova Trampovog izbornog štaba da sarađuju sa Rusima da bi povećali Trampove šanse.

Robert Muler treba sutra da svjedoči pred američkim Kongresom o svojoj istrazi. Tramp stalno negira da su Rusi intervenisali ili da su pomogli njegovoj pobjedi a Mulerovu istragu je nazivao lovom na vještice.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj