OPTUŽEN ZA SEKSUALNO NASILJE NAD DJEVOJČICAMA, ČESTO BIO U DRUŠTVU POLITIČARA! Milijarder Epstein pronađen ozlijeđen u ćeliji

Jeffrey Epstein, američki milijarder optužen za spolno napastovanje žena i seksualnu trgovinu, pronađen je bez svijesti u ćeliji na Manhattanu s ozlijedama vrata, objavili su kasno u srijedu američki mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

Čuvari su Epsteina našli kako leži na podu ćelije, a neki prenose da mu je lice poplavilo. Bogati financijaš prebačen je u bolnicu, prenosi New York Times, ali se ne zna u kojem stanju. Ne zna se ni kako je ozlijeđen. 

Epsteinu je nedavno odbijen zahtjev za puštanje na slobodu uz jamčevinu na što su se njegovi odvjetnici planirali žaliti.

Epstein se izjasnio 8. srpnja da nije kriv za seksualnu trgovinu i zavjeru, nakon što je dva dana ranije uhićen.

Tužitelji u optužnici navode da je namamio desetke 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove u New Yorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge.

U optužnici stoji da je bivši menadžer hedge fonda dogovarao da djevojke gole izvode “masaže” i druge seksualne radnje te plaćao nekim djevojkama da regrutiraju još djevojaka. 

Epstein je ranije poručio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je vjerovao da su imale 18 godina.

Optužen je zbog seksualne trgovine i nedoličnog ponašanja koje se događalo od 2002. do 2005.

Epstein je poznat po druženjima s političarima i kraljevskom obitelji, a prijatelji su mu bili američki predsjednik Donald Tramp, bivši predsjednik Bill Clinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Andrew.

Nitko od njih nije spomenut u optužnici.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj