POZVALI POLICIJU DA IH OSLOBODI! Dvojica krijumčara kokaina zaglavili u kontejneru

Dvojica krijumčara zaglavila su u kontejneru kokaina u belgijskoj luci Antwerpenu po paklenoj vrućini. Zaključivši da im je život miliji od zarade, pozvali su policiju da ih oslobodi.

Smrt u kontejneru umalo se zbila u srijedu na jednom od golemih terminala luke koja se smatra glavnim europskim ulazom za kokain krijumčaren iz Južne Amerike, prenose u četvrtak mediji.

Sredinom dana policija u Antwerpenu primila je hitan poziv u pomoć dvojice muškaraca koji su rekli da su zarobljeni u metalnom kontejneru iz kojeg su izvlačili drogu.

Policiji je trebalo gotovo dva sata da lokalizira dvojac u nepreglednom nizu kontejnera. Pronašli su dvojicu muškaraca golih do pasa koji nisu pružili nikakav otpor.

Lučki radnici zalili su ih bocama vode, a vanjska temperatura u to doba iznosila je 40 Celzijevih stupnjeva. 

Muškarci su u pritvoru i u četvrtak trebaju dati iskaz, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva

Policija nije priopćila koja je količina kokaina bila u kontejneru, no lokalni list Gazet van Antwerpen nagađa da je riječ o stotinama kilograma. Osumnjičenici su stanovnici Antwerpena.

Više od 50 tona kokaina bilo je zaplijenjeno 2018. u antverpenskoj luci, što je dosad najveća količina, prema službenim podacima. 

Antwerpen je druga najveća komercijalna luka u Europi, nakon Rotterdama u Nizozemskoj.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj