ČEKAMO IH! Cvijanović: Ako je SDS dogovorio vlast, to znači da je pristao na put u NATO

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da, ukoliko je SDS napravio novu većinu i misli da može da formira Vijeće ministara, to tumači na način da su se oni odmah dogovorili sa SDA o slanju godišnjeg nacionalnog programa u okviru MAP-a.

Slikovni rezultat za CVIJANOVIĆ GLOBALCIR.COM

“Ovo neću reći kao predsjednica Republike, ali reći ću kao potpredsjednica SNSD-a – super. Ako ljudi iz SDA kažu da je to uslov uslova i da će se samo pod tim uslovom formirati vlast, dakle SDS je prihvatio da je to uslov uslova i da na taj način bude formirana vlast. Super. Čekamo ih”, istakla je Cvijanović.

Ona je upitala zašto su kao uslovi za formiranje vlasti na nivou BiH postavljeni MAP ili usvajanje godišnjeg nacionalnog programa, a ne da se BiH kreće ka Evropskoj uniji.

Prema njenim riječima, aktiviranje MAP-a ne znači automatski članstvo, ali jeste put do članstva u NATO-u, koji traje u zavisnosti od spremnosti države kandidata i tog vojnog saveza.

Ona je ocijenila da pitanje MAP-a, kao ni bilo koje drugo ne bi smjelo biti sredstvo kojim će bilo ko biti uslovljavan prilikom formiranja vlasti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj