ISPLANIRALI SVAKI DETALJ! Maskirali se u policajce i ukrali više od 700 kg zlata: Sve je bilo gotovo za dvije i pol minute!

Skupina pljačkaša, obučena u policijske odore, ukrala je preko 700 kilograma zlata vrijednoga oko 32,2 milijuna dolara u zračnoj luci brazilskog Sao Paula, navode lokalni mediji.

Osam maskiranih lopova ušlo je na cargo terminal s dva policijska kamiona u četvrtak, navodi se u izvješću koje se poziva na policiju.

Otmica osmero ljudi

Naoružani su pljačkaši prisilili zaposlenike zračne luke da napune kamione zlatom koristeći viljuškar. Nije došlo do pucnjave tijekom akcije koja je trajala oko dvije i pol minute, a može se vidjeti na snimkama nadzornih kamera koje je objavio list O Estado de Sao Paulo na svojim mrežnim stranicama. Prije pljačke su lopovi oteli osam članova obitelji zaposlenika na visokim položajima u logistici zračne luke, kako bi dobili informacije o pošiljki zlata, navodi O Globo.

Zlato je trebalo biti prebačeno iz Zuricha u New York. Navodi o količini otetog zlata kreću se od 720 do 750 kilograma.

Sakrili zlato u hitnu pomoć

Kriminalci su prilikom bijega nekoliko puta promijenili prijevozno sredstvo, a zlato je u jednom trenutku bilo u vozilu hitne pomoći.

Dva “policijska vozila” pronađena su kasnije u skladištu udaljenom nekoliko kilometara od zračne luke.

Članovi obitelji logističara kasnije su pušteni na slobodu bez ozljeda.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj