KANTONALNI ODBOR SDA SARAJEVO: Moguće je da će Konaković istupiti iz Naroda i pravde, osnovati novu stranku i ponovo tražiti povjerenje!

Kantonalni odbor SDA smatra licemjernom politiku koju provodi novi direktor VIK-a Enver Hadžiahmetović, koji je zvonio na sva zvona o “nestranačkom menadžmentu, a čim je zasjeo u fotelju počeo je zapošljavati nesposobne kadrove Naroda i pravde”, saopćeno je danas iz SDA.

Kako se navodi u saopćenju, činjenica da je Konakovićev direktor VIK-a zaposlio šefa izbornog štaba Naroda i pravde i predsjednika Općinskog odbora Naroda i pravde Stari Grad Damira Saračevića na Projektu detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode u potpunosti diskreditira novo rukovodstvo VIK-a.

“Dok Konaković neuspješno pokušava zamazati oči javnosti “progoneći” korisnike koncesija za vodu, kojima je upravo on dodijelio te koncesije, njegovi poslušnici u VIK-u krenuli su sa instaliranjem nekompetentnih kadrova, čime su potvrdili da su istrenirani korupcijski kartel, te da su njihove priče da su bolji od ostalih – šarene laže.

Elmedin Konaković je u KS na vlasti već četiri godine, i građani nisu vidjeli od njega nikakvih rezultata, već samo kukavički bijeg od odgovornosti, praćen po pravilu velikom galamom.

Moguće je očekivati da će nakon nekog vremena Konaković istupiti iz Naroda i pravde, te osnovati novu stranku i tražiti ponovo povjerenje, uz tvrdnju da su ga u Narodu i pravdi tjerali na korupciju i “vezali mu ruke”, te da zbog toga ništa nije uradio”, stoji u saopćenju SDA.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj