LIDER RUSKE OPOZICIJE U BOLNICI! U zatvoru doživio akutnu alergijsku reakciju: ‘Imao je jake otekline na licu i crvenilo na koži’

Ruski vođa opozicije Aleksej Navalni, koji je trenutno u zatvoru zbog organiziranja nedozvoljenih prosvjeda, hospitaliziran je nakon što je imao akutnu alergijsku reakciju u nedjelju, rekla je njegova glasnogovornica.

Navalni je ovog tjedna počeo služiti kaznu od 30 dana zatvora zbog organiziranja nedozvoljenih prosvjeda protiv isključivanja oporbenih kandidata iz sudjelovanja na lokalnim izborima u rujnu.

Policija je uhitila gotovo 1400 ljudi u glavnom ruskom gradu tijekom marša u subotu u jednom od najvećih pokušaja ušutkavanja oporbe u posljednjih nekoliko godina.

Kira Jarmiš, glasnogovornica Navalnog, na Twitteru je napisala kako je u nedjelju ujutro hospitaliziran s “jakim oteklinama lica i crvenilom kože”.  Objavila je da uzrok njegov alergijske reakcije nije poznat te da nikada ranije nije imao takve reakcije.

Ruski ministar unutarnjih poslova i moskovska bolnica, u kojoj se Navalni nalazi prema navodima njegove glasnogovornice, nisu bili dostupni za komentare.

Nekoliko puta zatvaran

Navalni, jedan od najistaknutijih ruskih oporbenih političara, odslužio je nekoliko zatvorskih kazni u posljednjih nekoliko godina zbog organiziranja prosvjeda protiv vlade.

Europski sud za ljudska prava prošle je godine presudio kako su uhićenje i pritvor Navalnog 2012. i 2014. bili politički motivirani te su kršili njegova ljudska prava, a Moskva je presudu nazvala upitnom.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj