NIKADA NISU BILE TRETIRANE KAO ZVIJEZDE! Putinova starija kćerka prvi put u javnosti: Radi na projektu za liječenje raka vrijednom 500 miliona funti!

Kako tvrde strani mediji, Putinova starija kćerka, Marija, pojavila se nedavno u javnosti da bi promovisala projekat za liječenje raka vrijedan 500 miliona funti. Misteriozna Marija Voroncova, za koju se tvrdi da živi u penthausu u blizini američke ambasade u Moskvi, dala je intervju jednoj ruskoj televiziji otkrivši tako buduće poslovne poduhvate.

Marija Voroncova
Marija Voroncova

Tridesetdvogodišnja žena je tom prilikom sa javnošću podijelila da je suvlasnica gigantske zdravstvene ustanove “Nomeko” koja je trenutno uključena u najveći privatni investicioni projekat u ruskom zdravstvu. Glavni cilj ovog poduhvata jeste istraživanje najsavremenijih metoda liječenja kancera, i to u nekoliko značajnih naučnih centara u Sankt Peterburgu, prenosi britanski San.

Predsjednikova kćerka govorila je o svojim prvim koracima u svijetu biznisa za televiziju “Rusija 1”. Još uvek nije zvanično potvrđeno da je riječ o Putinovoj starijoj kćerci, a i dobro je poznata njegova navika da o svojoj deci ne govori u javnosti.

Bilo kako bilo, u junu ove godine je pomenuta ruska televizija objavila prilog o tajanstvenoj Mariji, koja je predstavljena kao dječji endokrinolog. Takođe, postoji podatak da je ova žena stažirala na ruskom Institutu za pedijatrijsku endokrinologiju. Vjeruje se da je udata za jednog holandskog biznismena i da sa njim ima dijete.

Putin i njegove od javnosti skrivane kćerke

Poznato je da ruski predsednik ljubomorno čuva svoj privatni život od očiju javnosti, pogotovo kada je riječ o njegovoj djeci. Sam Kremlj je potvrdio da se kćerke ruskog predsjednika ne pojavljuju u medijima.

Ono što se pak zna jeste da je starija ćerka Marija rođena u tadašnjem Lenjingradu, a mlađa Katarina u Njemačkoj, gdje je Putin živio dok je radio kao agent KGB-a. Obje je dobio u braku sa Ljudmilom, nekadašnjom stujardesom od koje se razveo 2013. godine.

Putin sa bivšom suprugom Ljudmilom
Putin sa bivšom suprugom Ljudmilom

Ruski predsjednik je jednom rekao da njegove kćerke tek grade svoje karijere, ali da postižu uspjehe.

Nikada nisu bile tretirane kao zvijezde, niti ih je pratila svjetlost reflektora – rekao je jednom prilikom Putin.

Prije četiri godine, govorilo se da se mlađa Katarina, plesačica, udala za ruskog tajkuna Kirila Šamalova 2013. godine. Međutim, par se razveo pet godina kasnije.

Putinova mlađa ćerka
Putinova mlađa ćerka

Inače, obje Putinove ćerke nose imena njihovih baka.

Vladimir Putin je u razgovoru sa Oliverom Stounom iz 2017. godine priznao da je postao deda. Kada ga je Stoun upitao da li provodi vrijeme sa unucima, Putin je kratko odgovorio: “Veoma rijetko, nažalost.”

(Global CIR/Sun/Blic/Agencije)

Komentiraj