NEPOZNATA HEMIJSKA SUPSTANCA! Advokatica tvrdi da je ruski opozicionar Navaljni bio otrovan

Ruski opozicioni vođa Aleksej Navaljni je otrovan „nepoznatom hemijskom supstancom”, izjavila je danas njegova advokatica Olga Mihailova, iskazujući s većim uvjerenjem sumnje o trovanju koje je ranije iznijela lična ljekarka Navaljnog.

„Zaista se radi o trovanju, jednom nepoznatom hemijskom supstancom”, rekla je Mihajlova novinarima ispred bolnice gde je Navaljni jučer prebačen iz zatvora sa jakom alergijskom reakcijom. Njegova lična ljekarka Anstasija Vasiljeva je ubrzo zatim rekla da je Navaljni vraćen u zatvor iako „se nije potpuno oporavio”.

Advokatica Olga Mihailova (Foto EPA-EFE/Maksim Šipenkov)

Vasiljeva, ljekarka Navaljnog već nekoliko godina, koja ga je vidjela u bolnici istog dana kad je prebačen, izjavila je ranije da je moguće da je otrovan i da nadutost i osip na njegovom licu liče na hemijsko trovanje.

Ona je rekla da su bolnički zvaničnici koji su dali dijagnozu da se radi o alergijskoj reakciji odbili da na njemu obave sve potrebne analize. „Pretpostavljam da uzrok ‘bolesti’ Alekseja Navaljnog može biti određen toksički agens”, napisala je ranije Vasiljeva na svom Facebooku, prenosi agencija Frans pres.

Ljekarka Anstasija Vasiljeva (Foto EPA-EFE/Maksim Šipenkov)

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni hospitalizovan je hitno jučer zbog jakog alergijskog napada koji je imao u pritvoru. Njegova portparolka je kasnije javila da je njegovo stanje zadovoljavajuće.

Navaljni je u srijedu osuđen na 30 dana zatvora zbog pozivanja na neodobren subotnji skup u centru Moskve. Saveznik Navaljnog Leonid Volkov žalio se jučer o nesanitarnim uslovima u pritvoru gdje se drži Navaljni i gdje je i on ranije bio pritvoren.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj