U NIŠ STIGLA OKLOPNA VOZILA IZ RUSIJE! Vučić zahvalan Putinu: ‘Do kraja godine iz Rusije stižu i helikopteri i tenkovi’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Nišu prijemu prvih deset izviđačkih oklopnih automobila BRDM-2MS iz Rusije i najavio da će do kraja godine iz te zemlje stići i drugo naoružanje koje je Srbija kupila ili koje je Rusija donirala.

Na svečanosti u kasarni “Mija Stanimirović”, Vučić je rekao da je riječ o značajno unaprijeđenim i remontovanim vozilima za koje Srbija nije morala ništa da plati, a koja su značajno unaprijedila operativne mogućnosti Vojske Srbije.

Vučić je rekao da će do kraja godine stići i četiri borbena helikoptera Mi-35, tri transportna helikoptera Mi-17, kao i dodatna vozila BRDM-2MS i tenkovi T-72.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da je Rumunija zaustavila transport tih vozila Vučić je kratko odgovorio: “Jesu zaustavili dunavskim putem, ali ovo je palo s’ neba”.

“Stići će… I ovo je stiglo uprkos protivljenju nekih… Ovo je nama potrebno za očuvanje suvereniteta i preventivno za onoga ko bi pomislio da ugrozi naš suverenitet. Mi nemamo osvajačkih planova, ovo nam treba samo da zaštitimo zemlju”, rekao je Vučić.

On je zahvalio Rusiji na tom poklonu i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na podršci toj ideji.

“Sada je moderno da se priča protiv Putina. Ja neću da budem moderan i popularan, ja ću da budem zahvalan Putinu”, rekao je on.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je njegova zemlja opredijeljena za nastavak vojne saradnje sa Srbijom, kako bi se omogućilo da Srbija očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj