VIDEO: Tarantinov film “Bilo jednom u Holivudu” obara rekorde na blagajnama bioskopa u SAD-u

Ljubavno pismo Kventina Tarantina, filmsko ostvarenje „Bilo jednom u Holivudu“, oborilo je rekord po pitanju zarade prvog vikenda prikazivanja na blagajnama bioskopa u Americi.

Po ostvarenoj zaradi od 41 miliona dolara, „Bilo jednom u Holivudu“ prevazišao je Tarantinov epski film „Prokletnici“ (“Inglorious Bastards”) iz 2009. godine. Uspjehu filma doprinijela je nevjerovatna glumačka ekipa koju je Tarantino okupio – Bred Pit, Leonardo Dikaprio, Margo Robi…

Radnja filma „Bilo jednom u Holivudu“ vraća gledaoce u šesdesete godine prošlog vijeka i prati glumca Rika Daltona (Leonardo Dikaprio), bivšu zvijezdu TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta (Bred Pit) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi ere, 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vrijeme posljednjih trzaja zlatnog Holivuda. Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

Uz Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su oskarovci Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi.

(Global CIR/DDL)

Komentiraj