TRENUTNO U PARISKOJ BOLNICI: Alain Delon preživio srčani i moždani udar

Slavni galski glumac korzikanskog porijekla koji tvrdi da ima 83. Godine, iako je rođen 8. studenog 1934. godine, nedavno je bio tri tjedna u poznatoj pariskoj bolnici Pitié Salpêtrière nakon ozbiljnih zdravstvenih problema.

Slikovni rezultat za alen delon globalcir.com

Stotinu uspješnih filmova

Najstariji priznati nasljednik, glumac i poduzetnik, 56-godišnji Anthony Delon je izjavio novinarima kako su ‘vitalne funkcije njegovog oca sačuvane pa se on trenutno odmara uz stalnu njegu i pažnju jedinice Anuske, u jednoj švicarskoj klinici’.

Poznati umjetnik bio je žrtva srčano-vaskularnog poremećaja i lakšeg potresa mozga.’Otac je operisan u Parizu u slavnoj bolnici, gdje je bio tri tjedna na intezivnoj njezi’, izjavio je Anthony.

Piše: Džana Mujadžić

Glumac iznimno bogate filmografije bio je stalno u središtu javnosti zbog burnog osobnog života. Mit planetarne sedme umjetnosti, posjedovao je dopadljivost i muževnu ljepotu koja je privukla Romy Schneider, Mireille Darc, Lindu Evangelistu i druge ljepotice.

Bolestan od lipnja

-Bio sam programiran za uspjeh ali ne i sreću! Oni često ne idu zajedno- izjavljivao je Alen Delon brojnim medijima. Učestvovao je u oko stotinu filmskih ostvarenja, od kojih su više od polovice-kultni.

Također je producirao oko tridesetak dugometražnih ostvarenja.

-Cijela obitelj je uz njega, istakao je glumčev najstariji nasljednik:  sestra Anuska, brat Alain-Fabien i moja majka Nathalie Sand, došla iz Californije.

Brojna glasila su od lipnja  upozoravala na loše zdravstveno stanje umjetnika kojije na zadnjem 72. izdanju Filmskog festivala u Cannesu dobio Zlatnu palmu, za cjelokupnu karijeru.

Znalo se da je Delon liječen u Američkoj bolnici smještenoj u pariskom, bogatom predgradju Neuilly u lipnju zbog navodnih “dugotrajnih glavobolja i nesvjestica ali bez značajnijih posljedicia”. Objašnjeno je javnosti kako su “simptomi uzrokovani srčanom aritmijom, a pregledi obavljeni iz predostrožnosti”.

U Cannesu je Alen Delon, nakon sto je zaplakao kada mu je Anuska uručila priznanje, a publika dugo pljeskala izjavio:’Moje ovozemaljsko putovanje uskoro završava!’

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj