IMA NEKA ‘RUSKA VEZA’! Potpredsjednik OO SDP-a Novi Grad: NATO ne donosi mir i stabilnost već teror i zločin!

U SDP-u očigledno ne postoji konsenzus oko NATO puta. Službenici Ambasade Rusije u BiH koji svoje vrijeme provode družeći se sa pojedinim istaknutim zvaničnicima SDP-a su očigledno uspjeli “otvoriti oči” i ostalim članovima te stranke.

Tako, primjera radi, za potpredsjednika Općinskog odbora SDP-a Novi Grad Esmira Hajdarpašića članstvo u NATO-u donosi “teror i zločin”.

– Smrt hrvatskih vojnika u Afganistanu krvavo oslikava šta donosi članstvo u NATO: umiranje u stranim zemljama zarad tuđih (zapadnih imperijalističkih) interesa. Članstvo u NATO ne donosi mir i stabilnost već donosi teror i zločin, samo negdje drugo, gdje mi to ne vidimo svojim očima (Osim ukoliko nismo pripadnik “mirovne” misije). Također, vrlo jasno pokazuje zašto treba biti protiv članstva u NATO savezu. Ako već saučesništvo u ubijanju nedužnih po svijetu nije dovoljno dobar razlog za biti protiv – napisao je Hajdarpašić.

Principi za formiranje vlasti u BiH, odnosno treći princip koji se odnosi na NATO, je, vjeruje Hajdarpašić, “lažni sukob” koji ima za cilj prikriti druge odredbe potpisanog sporazuma.

Osim što je potpredsjednik Općinskog odbora SDP-a Novi Grad, Hajdarpašić je član Skupštine KJKP Sarajevogas. Na tu ga je poziciju 10. maja 2019. godine imenovala Vlada Kantona Sarajevo, a odluku o njegovom imenovanju potpisuje premijer Edin Forto.

Podsjećamo, prostor za značajniji upliv ruskog uticaja u BiH otvoren je obaranjem tzv. Aprilskog paketa Ustavnih amandmana. Nasljednici takve politike očigledno sada sjede u aktuelnoj vladi KS, čiju okosnicu čine NiP, NS i SDP.


(Global CIR)

Komentiraj