KONAKOVIĆ MOŽE BITI PRESRETAN! Vučić sa Dodikom posjetio rodnu kuću teroriste Gavrila Principa: ‘Srpski narod nikada neće zaboraviti Principovo junačko djelo’

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetili su danas rodnu kuću Gavrila Principa u Bosanskom Grahovu.

Vučić, koji se tokom posjete kući Gavrila Principa upisao u knjigu sjećanja, naveo je da će Srbija uvijek pomagati narodu Bosanskog Grahova i ovog kraja.

“Uvjeren sam da srpski narod nikada neće zaboraviti junačko djelo Gavrila Principa”, napisao je Vučić.

Sa Dodikom i Vučićem su i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, te potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Dodik i Vučić prisustvovaće večeras u Drvaru centralnoj akademiji pod nazivom “Krajino moja” u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških općina 1995. godine.

Svečanoj akademiji prisustvovat će i predsjednik Narodne skupštine bh. entiteta RS Nedeljko Čubrilović.

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik Srbije u 18:05 će se u Radničkom domu sastati s načelnicima opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Podsjećamo, svoj doprinos sjećanju na terorističku organizaciju ‘Mlada Bosna’ dao je i Elmedin Dino Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] FBI-a pokazala: Kampanja Hillary Clinton je bila povezana sa ruskom obavještajnom službom! KONAKOVIĆ MOŽE BITI PRESRETAN! Vučić sa Dodikom posjetio rodnu kuću teroriste Gavrila Principa:… KINESKE ‘INVESTICIJE’ KOJE ‘SKUPO KOŠTAJU’! Američki ministar odbrane: […]

Komentiraj