SVAKODNEVNICA NA SCENI! “Kako misliš mene nema?” – 12 godina teatarskog uspjeha!

Autorica projekta i režije, Ivica Boban, svakako nije ni pomišljala da će njezino ostvarenje imati dug i uspješan teatarski život već više od 12 godina.

Svakodnevnica na sceni

Pokazala je na sceni obični život na komično-dramatičan način u predstavi koja propituje osobne i društvene vrijednosti, između međa stvarnosti i fikcije.

Piše: Džana Mujadžić

“Kako misliš mene nema?“, predstava od dva sata i deset minuta, prvi put je pokazana publici u zagrebačkom teatru Exit, koji u prvi plan stavlja neovisnost, kvalitet i kritiku, naglašavajući refleksije koje navode na razmišljanje.

Tako glumci Filip Juričić i Amar Bukvić tumače stvarnost publici, koja se više od desetljeća, oduševljava viđenim i pokazanim.

Mnogobrojne nagrade

Već na početku, 2007. godine nagrađeni su priznanjem “Zlatni smijeh”, na zagrebačkim 31. ‘Danima satire’. Proglašeni su najboljim glumcima na 8. Međunarodnom festivalu komornog teatra u Umagu. Dva ljeta kasnije, uručena im je velika mostarska ‘Liska publike’ za najuspješniju predstavu.

Također 2009. godine dobili su u Banjoj Luci, jednoglasnu specijalnu nagradu žirija za inventivnost i maštu, kao odličan primjer angažiranog teatra.

Bukvić je prošle godine dobio ‘Grand Prix’ za najbolju mušku ulogu, a obojica takodjer ‘Grand Prix’ za najbolji, partnerski odnos na sceni na Međunarodnom sastanku glumaca u Nikšiću.

Trenutno su na sjeverozapadu Hrvatske, a za nekoliko dana nanovo glume u prijestolnici zemlje.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj