RAMA UGOSTIO KURTIJA: Albanija protiv razmjene teritorija Kosova i Srbije!

Albanija se protivi razmjeni teritorija Kosova i Srbije, izjavio je kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti nakon sastanka u Tirani sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Slikovni rezultat za edi rama and kurti"

Kurti je rekao da dijalog sa Srbijom može početi prije proljeća, ali “ne može biti okončan prije izbora u Srbiji”, prenosi “Kosovapres”. On je podijelio optimizam zbog dogovora o dubljoj i snažnijoj saradnji između samoproglašenog Kosova i Albanije.Kurti je rekao novinarima da se radi na usklađivanju programa za “buduće upravljanje” sa Demokratskim savezom Kosova.

Govoreći o proteklim parlamentarnim izborima, Kurti je za TV “Klan Kosova” rekao da je tek sada najveći posao pred njim.

On kaže da bi, pored potrebe za dobrosusjedskim odnosima na Balkanu, EU trebalo da promijeni pristup regionu i da su danas više nego ikada potrebne ideje koje spajaju.

– Kosovo i Albanija žele da se pridruže EU i NATO. Upravo te naše zajedničke vrijednosti moraju biti aktivnije u regionu i šire kako bi se u našim zemljama mogao uspostaviti mir i stabilnost – rekao je Kurti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj