SJEDINJENE DRŽAVE PROVELE OPERACIJU KOJOJ JE CILJ BIO ‘KALIF’ ZLOGLASNOG DAIŠ-a! Tramp najavio obraćanje naciji, vojni dužnosnik tvrdi: ‘Al Bagdadi je mrtav’

Sjedinjene Države provele su operaciju kojoj je meta bio vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, rekao je za Reuters američki dužnosnik koji je želio ostati neimenovan, dok se predsjednik Donald Tramp sprema dati “vrlo važnu izjavu”.

A bearded man with Islamic State leader Abu Bakr al-Baghdadi's appearance speaks in this screen grab taken from video released on April 29, 2019. Islamic State Group/Al Furqan Media Network/Reuters TV via REUTERS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. THE AUTHENTICITY AND DATE OF THE RECORDING COULD NOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED BY REUTERS.

Anonimni izvor nije otkrio detalje operacije i nije rekao je li ona bila uspješna.

Newsweek, citirajući američkog vojnog dužnosnika koji je dobio informacije o rezultatima operacije, piše da je al-Bagdadi ubijen u napadu.

Po listu, operacija je provedena u sirijskoj sjeverozapadnoj provinciji Idlib, a izvele su je posebne snage nakon što su dobile obavještajne podatke.

Bijela kuća objavila je da će američki predsjednik Donald Tramp imati “vrlo važnu izjavu” u nedjelju ujutro, ali nije dala druge pojedinosti.

U elektroničkoj pošti poslanoj kasno u subotu, glasnogovornica Bijele kuće Hogan Gidley samo je rekla da će obraćanje biti u Bijeloj kući u 9 sati po lokalnom vremenu (13,00 po GMT-u) u nedjelju.

Taj je poziv poslan vrlo brzo nakon što je Tramp tvitao da se “nešto veliko upravo dogodilo”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj