RADUJEMO SE GODINAMA PRIJATELJSTVA KOJE SU PRED NAMA! Mike Pompeo čestitao Dan državnosti građanima Bosne i Hercegovine!

Mike Pompeo, američki državni sekretar, uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti koji se obilježava danas.

Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju put Bosne i Hercegovine prema evropskim i evro-atlantskim integracijama i mi vam čestitamo na koracima koje ste poduzeli kako bi napredovali na tom putu – poručio je Pompeo.

Pompeo u čestitci izražava “najbolje želje narodu BiH”, te naglašava da SAD “slave i snažno partnerstvo naše dvije države”.

Naši odnosi doprinose izgradnji temelja za mir na zapadnom Balkanu i nadamo se da će se ta saradnja još više nastaviti i produbiti – navodi se u Pomeovoj poruci.

Naglašava se da bilateralni odnosi SAD-a i BiH “donose korist ne samo našim dvijema državama, već i cijeloj transatlantskoj zajednici”.

Radujemo se da će pred nama biti još mnogo godina prijateljstva i saradnje i čestitamo vam Dan državnosti – napisao je Pompeo, u ime SAD, u čestitci građanima BiH.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj