DANAS JE DAN ORUŽANIH SNAGA BiH! Čestitke uputili najviši državni zvaničnici: Oružane snage su garant stabilnosti BiH!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku u povodu  obilježavanja 1. decembra – Dana oružanih snaga BiH.

„Svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u ime Predsjedništva BiH i u svoje lično ime, čestitam četrnaestu godišnjicu.

Hvala vam za vaš rad, trud i požrtvovanost vojnom pozivu. Hvala vam na svemu što činite za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i njene građane u vanrednim i teškim situacijama. Bez obzira na sve izazove s kojima se susrećete, hrabro stojite na svom putu obavljajući najteže zadatke. Svojim aktivnostima u  Bosni i Hercegovini i učestvujući u mirovnim misijama u svijetu dajete značajan doprinos.

Svi smo ponosni na vas zbog toga. Želim vam mnogo sreće u budućem radu, te da vaši budući zadaci i misije uvijek budu uspješni“, navodi se u čestitci Predsjedavajućeg.

Džaferović: Oružane snage su garant stabilnosti BiH

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je čestitku u povodu 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH. 

Oružane snage Bosne i Hercegovine, kako je istakao, predstavljaju garant sigurnosti i odbrane naše domovine, te jedan od ključnih instrumenata u zaštiti i promoviranju državnosti Bosne i Hercegovine.

„Zahvaljujući Oružanim snagama, Bosna i Hercegovina je od primaoca međunarodne sigurnosne pomoći postala država koja aktivno doprinosi jačanju međunarodne sigurnosti. Oružane snage su, gdje god su se našle, stekle poštovanje i povjerenje naših saveznika. Građani Bosne i Hercegovine su ponosni na vašu hrabrost, predanost i profesionalizam. Zato je naša dužnost da damo punu podršku jačanju Oružanih snaga. To ćemo na najbolji način učiniti kroz nastavak provođenja reformi i integracijskih procesa. Načelniku Zajedničkog štaba OS general-pukovniku Senadu Mašoviću i svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na dužnosti u domovini i u mirovnim misijama u svijetu, čestitam 1. decembar, Dan Oružanih snaga BiH“, ističe Džaferović u čestitki.

Čestitku uputio i Denis Zvizdić

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić čestitao je Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine svim zaposlenicima u Ministarstvu odbrane BiH i svim pripadnicima OSBiH.

– U povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH svim zaposlenicima u Ministarstvu odbrane BiH i pripadnicima Oružanih snaga BiH upućujem najiskrenije čestitke. Vi ste svojim radom i brojnim sudjelovanjima u mirovnim misijama pokazali da znate čuvati, štititi i prezentirati našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Često ste bili u prvim redovima kada je trebalo spašavati ljude i imovinu od prirodnih nepogoda i bezbroj puta ste dokazali da ste najkorisniji članovi našeg društva.

Ponosan sam na rezultate koje ste postigli i koje postižete.  Želim vam da i dalje unapređujete svoje profesionalne rezultate i standarde i da čuvate i jačate našu jedinu državu Bosnu i Hercegovinu – piše u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj