POVRATAK POZNATOG BRENDA: Hummer se vraća kao električni pick-up

Mjesecima unazad najavljuje se povratak poznatog brenda Hummer koji je nakon nekoliko neuspješnih promjena vlasništva ugašen 2010. godine.

Deset godina kasnije u život će da ga vrati originalni vlasnik General Motors, ali kao električni brend.

Prije nekoliko dana prestižni magazin The Wall Street Journal je objavio da će GM predstaviti povratnički model Hummera tokom Super Bowla.

Za neupućene, u pitanju je najveći sportski događaj godine u SAD, finale plej-ofa profesionalne lige u američkom fudbalu – NFL, a koji je na programu 2. februara.

Inače, osim po borbi za titulu u najpopularnijem sportu u SAD, Super Bowl je poznat i po veoma skupom reklamnom prostoru. Prosječna cijena za 30 sekundi je oko 5.000.000 dolara.

Glavnu ulogu u reklami bi trebalo da ima košarkaška zvezda LeBron James, koji je privukao pažnju neposredno nakon što je kao 18-godišnjak draftovan u NBA 2003. tako što je kupio Hummer H2.

Međutim, novi Hummer neće predstavljati zaseban brend u okviru GM grupacije kao što je to bio slučaj prije bankrota, već će biti model u okviru brenda GMC.

To će omogućiti GM-u da izbjegne velike troškove posebnog razvoja modela, već će novi Hummer bazirati na postojećoj platformi za GMC kamionete i terence.

Novi Hummer bi trebalo da se na tržištu pojavi početkom 2022, i to verzija električnog kamioneta, a kao SUV godinu dana kasnije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj