NAKON PUTINOVOG OBRAĆANJA! Kompletna Vlada Rusije podnijela ostavku, Putin prihvatio uz jednu molbu!

Ruski premijer Dmitrij Medvedev podnio je danas ostavku na mjesto premijera Rusije, javila je agencija TASS. On je danas saopćio da raspušta aktuelnu Vladu, a nakon obraćanja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Slikovni rezultat za Kompletna Vlada Rusije podnijela ostavku, Putin prihvatio uz jednu molbu

Lider Rusije Vladimir Putin je prvo prihvatio ostavke, a zatim zatražio od ministara da nastave obavljati dužnost u tehničkom mandatu dok ne bude formirana nova vlada.

Prije nego što je najavio raspuštanje Vlade, Medvedev se sastao s Putinom te su razgovarali o njegovom godišnjem obraćanju o stanju nacije.

“Želim da vam se zahvalim na svemu što je urađeno u ovom stadijumu našeg zajedničkog rada, želim da izrazim zadovoljstvo postignutim rezultatima”, rekao je Putin na sastanku sa kabinetom ministara.

Istovremeno, Putin je objavio namjeru da u Savjetu za bezbjednost postavi novu funkciju, zamjenika predsjednika, i da želi da Medvedeva imenuje na to mjesto.

“Smatram da je to moguće i to ću učiniti u narednim danima. Uvešću funkciju zamjenika šefa Savjeta bezbjednosti. Kao što je poznato, predsjednik Rusije je šef Savjeta bezbjednosti. Dmitrij je uvijek dijelio ove probleme. Sa stanovišta unapređenja naše odbrambene sposobnosti i bezbjednosti, vjerujem da je to moguće i zamolio sam ga da ubuduće riješava takva pitanja”, rekao je Putin.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] čak bi se moglo kazati da i na unutrašnjem planu ima sve većih problema, o čemu svjedoči nedavna ostavka vlade Dimitrija Medvedeva. Čak i ‘Sjeverni tok II’, koji je okosnica ekonomskih obećanja Vladimira Putina i […]

  2. […] čak bi se moglo kazati da i na unutrašnjem planu ima sve većih problema, o čemu svjedoči nedavna ostavka vlade Dimitrija Medvedeva. Zatim je morao organizirati promjene ustava kako bi sebi osigurao nastavak vladavine, ali i […]

  3. […] čak bi se moglo kazati da i na unutrašnjem planu ima sve većih problema, o čemu svjedoči nedavna ostavka vlade Dimitrija Medvedeva. Zatim je morao organizirati promjene ustava kako bi sebi osigurao nastavak vladavine. Činjenica […]

Komentiraj