PREMIJER POSLAO PORUKU NACIJI! Britanija se priprema da u petak obilježi izlazak iz EU!

Britanski premijer Boris Džonson predstavio je planove proslave izlaska Velike Britanije iz Evropske unije u petak, 31. januara, a pored ostalog bit će puštena u opticaj i nova kovanica od 50 penija.

Kako bi obilježio taj datum, Džonson će se obrati naciji, a Downing Street će biti posebno osvjetljen. Navodi se da bi to trebalo da simbolizuje snagu i jedinstvo četiri nacije u Velikoj Britaniji, preneo je „Evning Standard”.

Zastave Velike Britanije nalazit će se na Trgu parlamenta, dok će vladine zgrade na White Halleu biti osvjetljene crvenom, bijelom i plavom bojom tokom večeri.

Sat koji će odbrojavati vrijeme biće postavljen u Downing Streetu, dok Big Beng neće zvoniti, kako su željele mnoge pristalice „Brexita”. Radi obilježavanja tog datuma, bit će puštena u opticaj i nova kovanica od 50 penija.

Džonson je rekao da prestojeći petak, 31. januar, predstavlja važan trenutak u historiji Velike Britanije.

„Bez obzira kako ste glasali 2016. godine, vrijeme je da sa pouzdanjem gledate naprijed ka globalnoj, inovativnoj zemlji kakva ćemo postati tokom sljedeće decenije i izliječiti podjele u prošlosti”, rekao je britanski premijer.

„To ću učiniti 31. januara i pozivam sve u Velikoj Britaniji da učine isto”, naglasio je on.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj