PRVI SOLO ALBUM: ‘She’s the Boss’, rekao je 1985. Mick Jagger

Dana 19. februara 1985. objavljen je njegov prvi solo album. On sam je autor većine kompozicija, a svirački su mu pomogli mnogi, od kojih su poznatiji Pete Townshend, Jeff Beck i Herbie Hancock.

Keith Richards, njegov muzički partner u Rolling Stonesima, nikako nije bio zadovoljan što se Jagger počeo baviti samostalnim radom, smatrajući da bi im bend trebao biti prioritet. Richards je posebno bio ljutit jer ga Jagger nije ni obavijestio o planovima.

Nekoliko godina trajat će ta netrpeljivost između njih. U svojoj biografiji ‘Life’ iz 2010. godine, Richards se sjetio svojih komentara o tom albumu: “Mickov album se zove ‘She’s the Boss’, što vam govori sve. Nikada ga nisam pošteno preslušao. I tko uopće je? To je poput Mein Kampfa. Svi su imali primjerak, ali nitko ga nije slušao.”

Sam Jagger je rekao: ”Ovo je nešto novo za mene. Ustvari, naporno sam radio na posljednjem albumu Stonesa i samo sam osjećao da je vrijeme da se prekine taj neki Stones-obrazac, te da prije nego što nastavimo raditi, ja sam učinim nešto drugo. Charlie Watts me pitao ‘zašto si napravio rock album’, na što sam mu odgovorio ‘ja ne umijem drugačije’“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj