(VIDEO) ‘BLISKI SUSRETI’: Pogledajte nadmetanje američkih i ruskih vojnih vozila na cesti u Siriji

Novi videozapis objavljen u srijedu prikazuje američko oklopno vozilo koje pokušava skrenuti sa ceste rusko vojno vozilo. Prema opisu na mreži gdje je objavljen video, incident se dogodio u Al-Qamishli distriktu na sjeveroistoku Sirije.

rus-ameri-an

U videu se vidi kako američko vozilo pokušava izbaciti sa puta rusko vozilo koje pokušava proći američka vozila.

Istovremeno, izvještaji iz Sirije potvrđuju da je sjeverozapadna regija Sirije večeras izložena porastu nasilja nakon što su Sirijska arapska armija (SAA) i džihadistički pobunjenici nastavili napade jedni protiv drugih. Prema posljednjem izvješću sa sjeverozapada Sirije, dvije su se strane sukobile na više frontova, uključujući sjeverni Idlib i zapadni Halep, koji su bili poprište najviše sukoba u mjesecu februaru.

Međutim, navodno se najteži napad dogodio u sjeverozapadnom dijelu Halepa, kada su militanti poduprti i pobunjenici više puta pogodili gradove Al-Zahra’a i Nubl.

U videu pogledajte napredovanje SAA u Idlibu:

Pokušaj napada na Hmeimim

U sjevernom Idlibu sirijska arapska vojska uzvratila je lansiranjem velike količine artiljerije i raketa prema regiji Al-Dana, što je rezultiralo nizom snažnih eksplozija.

Ova posljednja razmjena neprijateljstava dolazi samo sat vremena nakon što su džihadistički pobunjenici pokušali bombardirati zrakoplovnu bazu Hmeimim u jugozapadnoj dijelu Latakije.

Prema izvoru, ruska je vojska spriječila napad bespilotne letjelice na zračnu bazu Hmeimim lansirajući svoje rakete protuzračne obrane kako bi presreli neprijateljske letjelice.

Napad je, kako se izvješćuje, odbila ruska zračna obrana prije nego što je nanijeta bilo kakva šteta zračnoj bazi Hmeimim. Iako nijedna skupina nije preuzela odgovornost za ovaj navodni napad, vjeruje se da su ga izveli pobunjenici iz Idliba.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj