SDA: Krize će nestati kada nestane Dodika s političke scene!

Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH ukazuje na to da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije, kažu u Stranci demokratske akcije (SDA).

Slikovni rezultat za SDA GLOBALCIR.COM

Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanta Dejtonskog sporazuma pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt s najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije – kažu u SDA.

Bosanskohercegovačka javnost, dodaju, vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS.

-Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već deceniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu s političke scene u Bosni i Hercegovini. Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a – zaključuje SDA u svom saopćenju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj