INVESTICIJE KALIFORNIJSKOG PENZIONOG FONDA U PROJEKTE KOMUNISTIČKE PARTIJE: Kako američki penzioneri finansiraju kinesku vojnu industriju?!

Državni penzioni fond Kalifornije ulaže milijarde dolara u kinesku vojnu brodogradnju, vojno-pomorske baze, i tehnologiju koju Kina koristi za praćenje Ujgura. To je saopštio američki kongresmen Džejms Benks za televiziju Foks News ističući da su skoro sve važne američke institucije stradale od kineskih špijuna.

Slikovni rezultat za CALIFORNIA PENSION FUND CHINESE ARMY

Moć Kine raste, stoga je za tu zemlju sitnica da infiltrira svoje ljude i pokrade američke institucije, i to skoro sve, rekao je voditelj televizije Fox News.

Prema njegovim riječima, kompanije u SAD-u nude Kinezima radna mjesta, a zatim im prenose i svoja stručna znanja, dobijajući zauzvrat brzi profit. Univerziteti i laboratorije angažuju kineske naučnike, koji nakon toga prosljeđuju istraživanja u Kinu, smatra novinar.

„Čak su i američki penzioni fondovi podložni krađi. ‘Kalpers’ je državni penzioni sistem Kalifornije koji raspolaže aktivama u vrijednosti od 300 milijardi dolara. Nedavno je iz pisama kongresmena Indijane Džima Benksa objelodanjeno da je kineska špijunska organizacija vrbovala investicionog direktora kalifornijskog fonda. To je nevjerovatno”, rekao je američki novinar.

Kongresmen Benks je objasnio da je to jedan od najnevjerovatnijih primjera infiltriranja Kine u američke sisteme.

„U ovom slučaju nam je poznato da je investicioni direktor ‘Kalpersa’ Ju Ben Men polaznik programa ‘Hiljadu talenata’, koji finansira kineska vlada i koji kontroliše Komunistička partija Kine”, precizirao je Benks.

Prema njegovim riječima, taj program je razvijen s ciljem da se vrbuju vrijedni pojedinci i da se postave na veoma važne pozicije. U ovom slučaju, Jiu Bej Men je postavljen na taj položaj kako bi mogao da prati najveći američki državni penzioni fond.

On je odatle prebacio 3,1 milijardu dolara u 172 različite kineske kompanije. Saznali smo da ‘Kalpers’ preko tog investicionog fonda investira u kinesku vojnu brodogradnju i vojno-pomorske baze. Još gore je što su investirali u kompaniju ‘Hikvižn’, koja razvija različite tehnologije za nadzor, koje se koriste za praćenje muslimanskih Ujgura”, tvrdi američki kongresmen i ističe da je apelovao na guvernera Kalifornije da preduzme neophodne mjere.

Jedan od najvećih američkih finansijskih igrača – „Kalpers” – pomaže da se obnove oružane snage glavnog američkog vojnog suparnika, ogorčen je kongresmen.

Prema njegovim riječima, on se plaši da to nije samo slučaj sa Kalifornijom, nego sa cijelom zemljom, prenosi B92.

To se događa i sa federalnim penzionim programom ‘Trift sejving plens’. Međutim, ovo je jedini slučaj kada smo otkrili da je fond angažovao učesnika programa ‘Hiljadu talenata’, zbog čega je i bilo sve tako očigledno. Ukoliko guverner Kalifornije ne preduzme odgovarajuće mjere, moramo se zapitati na čijoj je on strani”, zaključuje Benks.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:
  1. […] INVESTICIJE KALIFORNIJSKOG PENZIONOG FONDA U PROJEKTE KOMUNISTIČKE PARTIJE: Kako američki penzione… Objavljeno u: […]

  2. By Američki izbori u doba korone | GlobalCir on March 19, 2020 at 12:43 AM

    […] Kritikovao Peking zbog napora da na SAD prebaci krivicu za širenje epidemije virusa korona! INVESTICIJE KALIFORNIJSKOG PENZIONOG FONDA U PROJEKTE KOMUNISTIČKE PARTIJE: Kako američki penzione… Objavljeno […]

  3. […] vojne i ekonomske moći’. Posebno šokantnom može se smatrati činjenica da su državni penzioni fondovi SAD-a ulagali novac u razvoj kineskog […]

  4. […] izbori u doba korone ‘Svjetski rat’ protiv ‘kineskog virusa’? INVESTICIJE KALIFORNIJSKOG PENZIONOG FONDA U PROJEKTE KOMUNISTIČKE PARTIJE: Kako američki penzione… Američka administracija: U toku strana kampanja dezinformiranja s ciljem širenja […]

Komentiraj